Náš sortiment

Náš velkoobchodní sortiment
Maloobchodní sortiment naleznete na našem e-shopu
ŽELATINA potravinářská
ŽELATINA potravinářská

Želatina je vysoce hodnotná bílkovina získaná částečnou denaturací kolagenu. Podle použitého výrobního procesu je želatina označovaná jako typ A (vyrobená kyselou cestou - vepřová) nebo typ B (vyrobená alkalickou cestou - hovězí) Sledované charakteristiky…

Agar Agar
Agar Agar

CharakteristikaAgar je polysacharid složený převážně z cukerných jednotek D - galaktosy. Získává se extrakcí přirozených kmenů mořských řas.Agar je látka bez pachu nebo se slabým charakteristickým pachem. Práškový agar je barvy bílé, žlutavě bílé až…

REMkona tekutá
REMkona tekutá

Přípravek působí na principu chemické konzervace především v lahůdkářské výrobě. SLOŽENÍ Pitná voda Citronan trisodný E331 Benzoan sodný E211 Sorban draselný E202

REMPUR 80 Kyselina mléčná
REMPUR 80 Kyselina mléčná

Přípravek působí na principu snížení pH a specifického působení mléčnanového iontu na mikroorganismy. Kyselina mléčná má široké uplatnění ve všech oborech potravinářského průmyslu jako prostředek pro úpravu pH a chuti, ale pro své dobré…

Rempur SA50
REMPUR SA50

Přípravek působí na principu snížení pH a specifického působení iontů organických kyselin na mikroorganismy Univerzální přípravek pro široké použití v lahůdkářské výrobě. Je vhodný pro přípravu surovin, úpravu pH a chuti finálního…

Rempur SK50
REMPUR SK50

Přípravek působí na principu snížení pH a specifického působení iontů organických kyselin na mikroorganismy Univerzální přípravek pro široké použití v lahůdkářské výrobě. Je vhodný pro přípravu surovin, úpravu pH a chuti finálního…

REMSAL 60 Laktát sodný
REMSAL 60 Laktát sodný

Přípravek působí na principu snížení vodní aktivity a bakteriostatických účinku mléčnanových iontů. Dnes již klasický přípravek na prodloužení trvanlivosti masných a cukrářských výrobků. Laktát sodný působí příznivě i na organoleptické…

REMSAL DUO
REMSAL DUO

Přípravek působí na principu snížení vodní aktivity a bakteriostatických účinku mléčnanových iontů. Přípravek na prodloužení trvanlivosti, cukrářských, masných a lahůdkářských výrobků.Tento výrobek má neutrální pH a díky sníženému obsahu…

REMSAL H+ White
REMSAL H+ White

Přípravek působí na principu snížení pH a specifického působení iontů organických kyselin na mikroorganismy. Sypký přípravek pro široké použití v cukrářské a lahůdkářské výrobě. Je vhodný pro úpravu pH a chuti finálního výrobku i ošetření choulostivých…

REMSAL M
REMSAL M

Přípravek působí na principu snížení vodní aktivity a bakteriostatických účinku iontů organických kyselin. Sypký přípravek pro prodloužení trvanlivosti masných výrobků. Osvědčený pro výrobu masných polotovarů. Obsahuje složky…

REMSAL S40
REMSAL S40

Přípravek působí na principu chemické konzervace. Přípravek pro konzervaci lahůdkářských výrobků. Remsal S40 je určen zejména pro ošetření výrobků s nízkou aktivitou vody jako jsou pomazánky a pěny s vysokým obsahem tuku. Specifikace…

REMSAL VK
REMSAL VK

Přípravek na prodloužení trvanlivosti masných, lahůdkářských a cukrářských výrobků, vyznačující se mírně slanou chutí a slabě kyselým pH (5,5 - 6,0 ). Jeho vynikající vlastnosti se projevily zejména při ošetření masných výrobků z kategorie polotovarů…

REMSAL Z
REMSAL Z

Sypký přípravek pro prodloužení trvanlivosti lahůdkářských výrobků, zejména zeleninových salátů. Obsahuje antioxidační složku. Specifikace Přípravek na prodloužení údržnosti potravinářských výrobků REMSAL Z je přípravek vhodný pro aplikace…

ŽELATINA potravinářská

ŽELATINA potravinářská

Želatina je vysoce hodnotná bílkovina získaná částečnou denaturací kolagenu. Podle použitého výrobního procesu je želatina označovaná jako typ A (vyrobená kyselou cestou - vepřová) nebo typ B (vyrobená alkalickou cestou - hovězí)

Sledované charakteristiky želatiny

• bloom – je důležitějším ukazatelem pevnosti vyrobeného želatinového gelu. U tržních druhů potravinářských želatin se tato hodnota pohybuje mezi 80 – 300 bloomy. Nejpoužívanější však jsou želatiny 220 – 260 bloom.

• pH – tato hodnota je dána použitým technologickým způsobem. U želatiny typu A se pH pohybuje mezi 4.7-5,2; u želatin typu B mezi 7,5-9,3.

• Aminokyseliny – jak jsme již uvedli výše, želatina je vysoce hodnotná bílkovina. Obsah bílkovin se pohybuje mezi 84-87%. Tyto bílkoviny jsou tvořeny 18ti různými aminokyselinami důležitými pro lidský život.

• Zrnitost – je udávána v jednotkách mesh . Nejběžněji dodávaná želatina má zrnitost 20-30 mesh (tj.cca 0,75mm) 

Orientační dávkování želatiny 220 bloom na 100 kg gelu

VýrobekDávkování želatiny 
Aspikové misky4 - 5 kg
Aspikové dorty, běžné aspikové výrobky6 - 8 kg
Nářezové aspikové výrobky, salámy, mozaiky apod.9 - 11 kg

Orientační dávkování želatiny 260 bloom na 100kg gelu

VýrobekDávkování želatiny 
Aspikové misky3,5 - 4 kg
Aspikové dorty, běžné aspikové výrobky5 - 7 kg
Nářezové aspikové výrobky, salámy, mozaiky apod.8 - 10 kg

Návod pro přípravu gelu
Odvážené množství želatiny vsypeme do odpovídajícího množství vody a lehce zamícháme. Necháme nabobtnat. Nabobtnaný gel zahřejeme ve vodní lázni na teplotu cca 60-65°C. Rozpouštění urychlíme občasným jemným zamícháním.

Zkrácený způsob přípravy
Odvážené množství želatiny vsypeme do odpovídajícího množství vody ohřáté na 60 – 75°C a za stálého mírného míchání se rozpustí.

Nejčastější chyby při přípravě gelu
Příliš intenzivní míchání – v gelu se vytvoří bublinky. Příliš vysoká teplota vody při přípravě gelu – dojde k snížení želírujících schopností a tím ke snížení pevnosti gelu. Maximální teplota při přípravě gelu z želatiny je 90°C. Želatina nesmí přejít varem. Významně se ztráta želírovacích schopností projeví hlavně při opakovaném zahřátí nad 90°C.

Agar Agar

Agar Agar

Charakteristika
Agar je polysacharid složený převážně z cukerných jednotek D - galaktosy. Získává se extrakcí přirozených kmenů mořských řas.Agar je látka bez pachu nebo se slabým charakteristickým pachem. Práškový agar je barvy bílé, žlutavě bílé až světle žluté. Agar je nerozpustný ve studené vodě, ale rozpustný ve vroucí vodě.

Návod na zpracování Agaru

1. Dávkování 4g - 15g na litr vody dle použitého Agaru a požadované pevnosti výrobku
2. Agar zamícháme do studené vody a přivedeme do varu na 3-5 minut. Vznikne pěna. Po jejím částečném opadnutí odstavíme
3. Přidáme množství cukru dle zvyklostí (doporučené 200-250g na litr)
4. Při chladnutí (cca 50-60°C)přidáme přípravek k okyselení ( doporučená kyselina citrónová 3g na litr)
5. Agar zpracujeme dle technologických postupů

Dodáváme Agary vysoké kvality o síle gelu minimálně 700, 800 a 900

REMkona tekutá

REMkona tekutá

Přípravek působí na principu chemické konzervace.

Přípravek určený především pro konzervaci balených lahůdkářských pomazánek a salátů. Další výrobky včetně dávkování naleznete v příloze.

Specifikace
Přípravek na prodloužení údržnosti potravinářských výrobků

REMkona je přípravek vhodný pro aplikace v lahůdkářské a konzervárenské výrobě. Účinky složek se vhodně doplňují, tím zamezují v růstu velmi širokému spektru mikroorganismů. Výrobek REMkona doporučujeme kombinovat s použitím výrobku REMPUR SK na ošetření surovin a sanitaci.


PRINCIP PŮSOBENÍ
Přípravek působí na principu chemické konzervace především v lahůdkářské výrobě.

REMPUR 80 Kyselina mléčná

REMPUR 80 Kyselina mléčná

PRINCIP PŮSOBENÍ

Přípravek působí na principu snížení pH a specifického působení mléčnanového iontu na mikroorganismy.

Kyselina mléčná má široké uplatnění ve všech oborech potravinářského průmyslu jako prostředek pro úpravu pH a chuti, ale pro své dobré bakteriostatické účinky i jako prostředek na prodloužení trvanlivosti potravin.

Specifikace : Regulátor pH a chuti potravinářských výrobků
L(+) kyselina mléčná je přírodní, organická kyselina vyskytující se přirozeně v různých potravinách (např. maso, pivo).

Pro svoje vlastnosti

- vysoká izomerní čistota
- fysiologický ráz a netoxičnost
- kapalná forma
- mírná a příjemná chuť i vůně
- konzervační vlastnosti

se kyselina mléčná stala běžně používaným prostředkem v potravinářské výrobě. Jejími hlavními funkcemi je okyselování, dodávání příchuti a konzervace.

REMPUR 80 má velmi široké použití všude tam kde je potřeba udržet mikrobiologickou čistotu nebo upravit pH potraviny.

- pivovarnictví – úprava pH piva
- pekařský průmysl – úprava pH pečiva
- cukrovinkářský průmysl -výroba fondánových cukrovinek
- nápojářský průmysl - úprava pH limonád a ovocných džusů

a v řadě dalších potravinářských aplikací jako jsou výroba džemů, sirupů, ovocných konzerv, některých mlékárenských výrobků a v neposlední řadě v masném průmyslu.

REMPUR SA50

REMPUR SA50

Přípravek působí na principu snížení pH a specifického působení iontů organických kyselin na mikroorganismy.

PRINCIP PŮSOBENÍ
Přípravek působí na principu snížení pH a specifického působení iontů organických kyselin na mikroorganismy

Přípravek pro ošetření surovin především v lahůdkářské výrobě a pro bezoplachovou mezioperační sanitaci pracovních ploch a nástrojů.

Specifikace: Přípravek na prodloužení údržnosti potravinářských výrobků

REMPUR SK50

REMPUR SK50

PRINCIP PŮSOBENÍ:
Přípravek působí na principu snížení pH a specifického působení iontů organických kyselin na mikroorganismy

Univerzální přípravek pro široké použití v lahůdkářské výrobě. Je vhodný pro přípravu surovin, úpravu pH a chuti finálního výrobku i bezoplachovou sanitaci.


Specifikace: Přípravek na prodloužení údržnosti potravinářských výrobků

Přidáním REMPURU SK do finálního výrobku docílíme snížení pH na nižší hodnotu než při použití octa, vjem kyselé chuti je méně intenzivní, pufrovací složka REMPURU SK zabraňuje odkyselování v průběhu skladování, složky REMPURU SK zároveň snižují vodní aktivitu, čímž také zamezují v růstu mikroorganizmů, a mají i schopnost ničit mikroorganizmy již ve výrobku obsažené.

REMPUR SK můžeme přidávat buď ve zředěné formě jako náhradu octa, nebo čistý. Dávkování buď dle receptury (náhrada octa) nebo přídavkem upravujeme pH na požadovanou hodnotu, nebo přídavkem REMPURU SK výrobek ochucujeme na určitou kyselost. V tomto případě nesmíme výrobek ochutit do plné chuti. Během prvních 24hodin dojde k mírnému zintenzivnění kyselé chuti.

REMPUR SK přidávejte vždy na začátku vlastní výroby (mísení) a zajistěte jeho dobré rozptýlení do celého objemu výrobku.   

REMSAL 60 Laktát sodný

REMSAL 60 Laktát sodný

PRINCIP PŮSOBENÍ:
Přípravek působí na principu snížení vodní aktivity a bakteriostatických účinku mléčnanových iontů.

Dnes již klasický přípravek na prodloužení trvanlivosti masných a cukrářských výrobků. Laktát sodný působí příznivě i na organoleptické vlastnosti výrobků.

Specifikace: Přípravek na prodloužení údržnosti potravinářských výrobků

REMSAL 60 je vhodný pro aplikace v masné výrobě.

REMSAL 60 snižuje vodní aktivitu, čímž zamezuje růstu mikroorganizmů, jeho složky mají bakteriostatické účinky..

REMSAL DUO

REMSAL DUO

PRINCIP PŮSOBENÍ:
Přípravek působí na principu snížení vodní aktivity a bakteriostatických účinku mléčnanových iontů.

Přípravek na prodloužení trvanlivosti, cukrářských, masných a lahůdkářských výrobků. Tento výrobek má neutrální pH a díky sníženému obsahu sodíku i potlačenou slanou chuť. Z těchto důvodů je vhodný zejména pro cukrářské aplikace a dietetické výrobky.

Specifikace
Přípravek na prodloužení údržnosti potravinářských výrobků

REMSAL DUO je vhodný pro aplikace v lahůdkářské a cukrářské výrobě.

REMSAL DUO snižuje vodní aktivitu, čímž zamezuje růstu mikroorganizmů, jeho složky mají baktericidní a fungicidní účinky. Proto je REMSAL DUO schopen ničit mikroorganizmy obsažené ve výrobku. Obsah sodíku je v REMSAL DUO snížen, proto je výrobek vhodný pro ošetření výrobků kde se snížený obsah sodíku vyžaduje ať z chuťových nebo dietních důvodů.

Výrobek REMSAL DUO doporučujeme kombinovat s použitím výrobku REMPUR SK na ošetření surovin a sanitaci.

REMSAL H+ White

REMSAL H+ White

Přípravek působí na principu snížení pH a specifického působení iontů organických kyselin na mikroorganismy.

Sypký přípravek pro široké použití v cukrářské a lahůdkářské výrobě. Je vhodný pro úpravu pH a chuti finálního výrobku i ošetření choulostivých surovin. Obsahuje antioxidační složku.


Specifikace
Regulátor pH a chuti potravinářských výrobků
Úprava pH a chuti potravinářských výrobků

REMSAL M

REMSAL M

PRINCIP PŮSOBENÍ:
Přípravek působí na principu snížení vodní aktivity a bakteriostatických účinku iontů organických kyselin.

Sypký přípravek pro prodloužení trvanlivosti masných výrobků. Osvědčený pro výrobu masných polotovarů. Obsahuje složky podporující kvalitu a stabilitu vybarvení.

Specifikace:
Přípravek na prodloužení údržnosti potravinářských výrobků

REMSAL M je přípravek vhodný pro aplikace v masné výrobě. Bakteriostatické a antioxidační účinky složek se vhodně doplňují, tím zajišťují prodloužení trvanlivosti a čerstvého vzhledu potravinářských výrobků.

REMSAL S40

REMSAL S40

PRINCIP PŮSOBENÍ:
Přípravek působí na principu chemické konzervace.

Přípravek pro konzervaci lahůdkářských výrobků. Remsal S40 je určen zejména pro ošetření výrobků s nízkou aktivitou vody jako jsou pomazánky a pěny s vysokým obsahem tuku.

Specifikace:
Přípravek na prodloužení údržnosti potravinářských výrobků

REMSAL S40 je vhodný pro aplikace v lahůdkářské a pekařské výrobě.

REMSAL S40 snižuje vodní aktivitu, čímž zamezuje růstu mikroorganizmů, jeho složky mají baktericidní a fungicidní účinky. Proto je REMSAL S40 schopen ničit mikroorganizmy již ve výrobku obsažené. Navíc obsahuje složku, která dlouhodobě inhibuje růst širokého spektra mikroorganizmů.

Výrobek REMSAL S40 doporučujeme kombinovat s použitím výrobku REMPUR SK na ošetření surovin a sanitaci.

REMSAL VK

REMSAL VK

Přípravek na prodloužení trvanlivosti masných, lahůdkářských a cukrářských výrobků, vyznačující se mírně slanou chutí a slabě kyselým pH (5,5 - 6,0 ). Jeho vynikající vlastnosti se projevily zejména při ošetření masných výrobků z kategorie polotovarů (bílá klobása, mletá sekaná…)

Specifikace:
Přípravek na prodloužení údržnosti potravinářských výrobků

REMSAL VK je vhodný pro aplikace v lahůdkářské , masné a cukrářské výrobě.

REMSAL VK snižuje vodní aktivitu, čímž zamezuje růstu mikroorganizmů, jeho složky mají baktericidní a fungicidní účinky. Proto je REMSAL VK schopen ničit mikroorganizmy již ve výrobku obsažené.

Výrobek REMSAL VK doporučujeme kombinovat s použitím výrobku REMPUR SK na ošetření surovin a sanitaci.

REMSAL Z

REMSAL Z

Sypký přípravek pro prodloužení trvanlivosti lahůdkářských výrobků, zejména zeleninových salátů. Obsahuje antioxidační složku.

Specifikace:
Přípravek na prodloužení údržnosti potravinářských výrobků

REMSAL Z je přípravek vhodný pro aplikace v lahůdkářské a konzervárenské výrobě. Bakteriostatické a antioxidační účinky složek se vhodně doplňují, tím zajišťují prodloužení trvanlivosti a čerstvého vzhledu potravinářských výrobků.

Výrobek REMSAL Z doporučujeme kombinovat s použitím výrobku REMPUR SK na ošetření surovin a sanitaci.

Napište nám

ADRESA

REMI M.B. s.r.o., Prosečská 4834/51, 468 04 Jablonec n. N. 7 - Proseč n. N.

KONTAKTY

tel.: +420 482 317 147
tel./fax: +420 485 151 185
objednávky mobil: +420 602 411 089
objednávky e-mail: remimb@remimb.cz
web: www.remimb.cz

ADRESA

REMI M.B. s.r.o.
Provozovna:
Prosečská 4834/51,
468 04 Jablonec n. N. 7,
Proseč n. N. 

Odkaz na Firmy.cz
KONTAKTY